Fooldal

Helyszínek

Magunkról

Programok


 

Yesudian indiai jógi szerint: Ahogyan a lélek hat a testre, úgy hat a test a lélekre.


A hatha-jóga egyaránt fejleszti a testi- és a lelkierot, gyakorlásával megtanulhatjuk fegyelmezni, ellenorizni és irányítani testi muködéseinket, érzelmeinket, hangulatainkat, a környezettel kialakított kapcsolatunkat.


Vishnu Devananda indiai mester a jóga rendszerét úgy kívánta érzékeltetni a nyugati ember számára, hogy azt egy jármuhöz hasonlította.

A jóga öt alapeleme: az ászanák, a légzés, a megfelelo táplálkozás, a relaxáció, a meditáció, és a pozitív gondolkodás.

Az ászanák adják a jármu olajozását, a légzés a villamos áramot, a helyes táplálkozás a jó üzemanyagot, a relaxáció a hutést, a meditáció és a pozitív gondolkodás az intelligens sofort.

 

       Gyakorlatok a gerincoszlop, az izmok, az ízületek hajlékonyságának, rugalmasságának      megerősítésére, fokozására, a csontritkulás   megelőzésére. Különböző légzés-, lazító-relaxációs -, és koncentrációt segítő technikák gyakorlása a szív- és érrendszeri problémák megelőzése, a gondolkodási frissesség megőrzése, a hatékony stressz-kezelés érdekében.

A jóga gyakorlásával elosegíthetjük az izmok, inak, ízületek, a csontrendszer, a belso szervek, az érrendszer és az agy optimális muködését, hatásuk révén egészségesebbé, derusebbé, kiegyensúlyozottabbá válunk.


A kurzusokon a résztvevok elsajátíthatják a legfontosabb ászanákat (testhelyzetek), légzo-gyakorlatokat, bevezetést nyernek a relaxáció és meditáció gyakorlatába, a tudat muködésének szabályozásába. A gyakorlati oktatás mellett elméleti áttekintést is kapnak az ászanák és légzo-gyakorlatok testi-lelki hatásairól, a jóga-táplálkozás rendszerérol, a relaxáció, meditáció, és pozitív gondolkodás jelentoségérol a stressz-feldolgozásban, és a „titokzatos” kundalíni-energiáról, a több-ezer éves jóga irodalom és a legújabb tudományos kutatások tükrében. A jógagyakorlatokat bárki szabadon végezheti, kortól, nemtol, és testi adottságoktól függetlenül. A hatha-jóga gyakorlása az elso lépés lehet életünk kiteljesedéséhez, egy új szemlélet kialakulásához, a hosszabb, energikusabb, súlyfeleslegtol és fájdalmaktól mentes, minoségibb élet kialakításához vezeto úton.


Információ, jelentkezés :
06 30 597 8349
tancoskiraly@yogaklub.hu


Az oldal készítoje: Tabi
Minden jog fenntartva

tabibalu@hotmail.com